Beste lezers van deze site,

Op 11 Juli 2013 stierf de maker van deze site, mijn man Cor Evers, aan de gevolgen van kanker. Voor zijn overlijden zei hij dat ik zijn site maar van internet moest verwijderen. Arie Koster uit Veenendaal, (stads)ecoloog, bioloog, imker en expert op het gebied van bij-vriendelijke inrichting van het openbaar groen, adviseerde mij echter dat niet te doen en de site van Cor op internet te laten staan. Dit omdat er veel informatie op de site te vinden is voor mensen die geïnteresseerd zijn in insecten, in de omgeving van eigen huis en tuin.

Cor heeft een groot aantal jaren dia’s en foto’s gemaakt van alles wat in onze tuin aan “beestjes” voorkwam. Vandaar dat hij zijn site de naam TUINWILD gaf. Door de omstandigheden waarin ik, door Cor’s dood, kwam te verkeren, lukte het mij niet om meteen na zijn dood zijn overlijden op deze site te melden. Dat is pas gelukt in september 2014 toen ik voldoende rust vond om een bericht te schrijven.

In augustus 2010 verhuisden wij van Maastricht naar Gronsveld, naar een seniorenwoning. Midden in de natuur, aan de bosrand en met veel rust. Cor heeft daar enorm van genoten en voelde zich uitermate gelukkig in deze omgeving. Hij hoopte op veel nieuwe indrukken, maar heeft door zijn ziekte niet meer optimaal het leven in de tuin kunnen observeren.

Die rol wil ik nu overnemen, omdat er allerlei bijzondere dingen te melden zijn. De nieuwsbrieven van Cor op deze site zal ik dan ook proberen voort te zetten.

U kunt voor alle informatie bij mij terecht. Ik zal u zo goed mogelijk proberen te helpen met de kennis die ik van Cor terloops, als metgezel op zijn tochten, als aanspreekpunt voor alle nieuwe ontdekkingen die hij deed en als begeleidster op zijn dia-avonden, van hem heb meegekregen.

Hierbij nog wat foto’s van Cor, gemaakt door zijn zoon Stan. De foto’s laten goed zien hoe Cor kon opgaan in de materie waarvan hij anderen deelgenoot wilde maken.

Met vriendelijke groeten

Alice Evers-Weltens

Ga verder naar tuinwild.nl